Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

April

Chakri-dag


dag der Dynastie6 April, geheel Thailand
Op 6 april wordt het jaarlijks jubileum van de Chakri Dynastie, waarvan de huidige koning Bhumibol inmiddels de 9e generatie is gevierd. Dit is een nationale feestdag in geheel Thailand, maar in Bangkok is het dubbel feest aangezien 6 april de dag was waarop Bangkok tot hoofdstad uitgeroepen werd in 1782.Op deze feestelijke dag is Koning Bhumibol het middelpunt van de belangstelling, waarbij hij en andere leden van de koninklijke familie hun eer bewijzen aan de voormalige heersers. Vervolgens leggen zij samen met de Minister President een kroon bij het standbeeld van Koning Rama I bij Memorial Bridge.main content here - text, photos, videos, addons, whatever you want!

Songkran festival

nieuwjaar Thailand13-16 April, geheel Thailand
In april vindt jaarlijks de 3 daagse Thaise viering van het nieuwjaar plaats, "Songkran" genaamd. In heel Thailand is het dan tijd voor ontspanning en vermaak, voor religieuze vieringen en familiebijeenkomsten, maar vooral ook voor veel water. Jongeren besprenkelen de handen van hun ouders als teken van respect en om hun zegen te vragen en op de straten worden emmers met water benut om elke willekeurige voorbijganger met water nat te gooien. Deze gewoonte stamt af van een regenceremonie. Volgens de legenden brachten de naga's (mythologische slangen) regen door water uit de zee te spugen. Hoe meer water ze spuugden, des te meer regen was er te verwachten en dit is weer goed voor de oogst. Songkran betekent letterlijk 'passage' en refereert aan de positie van de zon binnen het zonnestelsel. Songkran wordt gevierd gedurende drie dagen, waarbij op elke dag een ander aspect centraal staat. Op de eerste dag is dat het afscheid nemen van het oude tijdperk, de tweede dag staat in het teken van voorbereidingen voor het nieuwe jaar en de derde dag wordt het nieuwe jaar ingeluid. Een van de beste plaatsen om Songkran mee te maken is in Chiang Mai in Noord-Thailand, waar het evenement op grootse wijze wordt gevierd en waar vele bezoekers vanuit de hele wereld op af komen. Door gedurende een aantal dagen optredens, ceremonies en evenementen bij te wonen, krijgt men een goed inzicht in de lokale cultuur, keuken en bevolking.

Khao Phanom Rung festival

Khao PhanomApril, Khao Phanom Rung
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Het Khao Phanom Rung festival in de provincie Buriram vindt in april plaats. Terwijl de zon door alle 15 deuropeningen van het heiligdom van Khao Phanom schittert worden de ware schoonheid van de plaats en de onovertroffen vaardigheden van de bouwers van het heiligdom onthuld. Dit alles vanwege een voetafdruk van Lord Boeddha in het heiligdom. De activiteiten omvatten een optocht zoals dat in de tijd van de Khmer gebeurde en een show die door middel van licht en geluid uitleg geeft over het ontstaan van Phanom.