Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

December

 Let op: Kanchanaburi Sound and Light show is 24 November - t/m 05 december

Zie november 

 

Trooping of the Color

3 December: jaarlijkse Militaire Parade van de Koninklijke Troepen op het Royal Plaza in Bangkok.
In het Westen wordt hier meestal naar verwezen als de Trouw aan de Vlag ceremonie (wat in het Thais Phittih Sabaan Tong is), maar door de Thais zelf eerder Phittih Suansanam Thahaan Rachawanlop wordt genoemd.

 

Ayutthaya Light and Sound Show

 

11 - 20 December: Ayutthaya Historisch Park, Ayutthaya     

De voormalige Thaise hoofdstad staat sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze week staat bol van de festiviteiten waarin de glorieuze geschiedenis van dit unieke stukje van Thailand herleefd wordt. Er zijn historische tentoonstellingen, diverse culturele optochten en optredens, licht- en geluidsshows rond de oude ruines, en vele andere vormen van entertainment.

 

Koning Bhumibol verjaardag

vuurwerk voor de koning5 December, heel Thailand


De verjaardag van Koning Bhumibol is een nationale feestdag in Thailand. Er wordt niet gewerkt, en speciaal voor deze dag worden huizen en gebouwen versierd met vlaggen en portretten van Zijne Koninklijke Hoogheid. De straten rond het Grand Palace worden rijkelijk versierd met gouden bloemen. Op de avond zelf worden de straten rondom Ratchadamnoen en Sanam Luang afgesloten voor verkeer, waarna massa's mensen de straat opgaan. Tussen de mensenmassa wordt feest gevierd en vuurwerk afgestoken. Het gebied rondom het Grand Palace is op deze datum zeker een aanrader om te bezoeken.

 

Nieuwjaar

vuurwerk boven de rivier31 December, heel Thailand
Het traditionele Thaise nieuwjaar wordt gevierd in April (het zogenaamde Songkran festival), maar veel Thai grijpen ook deze vrije dag aan om nog even flink feest te vieren. Thailand is wellicht het enigste land waar nieuwjaar wel drie keer wordt gevierd in één jaar: op 1 januari, het Chinese nieuwjaar, en het Songkran festival op 13 april. De beste plaats in Bangkok om op 31 december af te tellen naar het nieuwe jaar is op het plein vóór het Central World Plaza complex en rondom Siam Square. Op deze plekken wordt vuurwerk afgestoken, evenals op Silom Road en Patpong. De grootste vuurwerkshows zijn op Sanam Luang en de Golden Mountain.

Veel hotels in Thailand organiseren op Kerst- en Oudjaarsavond diners waarvoor u verplicht een toeslag moet betalen.