Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

Februari

Chinees Nieuwjaar

China Town14 Februari 2010, geheel Thailand
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
In februari wordt het Chinese nieuwjaar gevierd. Van de ruim 60 miljoen inwoners in Thailand heeft 6 miljoen Chinese voorouders. Dat maakt het Chinese nieuwjaar tot een nationale 3 dagen durende feestdag. De beste plek om dit feest te vieren is zonder twijfel het ruim 200 jaar oude China Town in Bangkok. Nog steeds worden er enkele bijzondere oude tradities nageleefd: het gehele huis wordt schoongemaakt vóór nieuwjaarsdag omdat er een schoon begin gemaakt moet worden. Om middernacht worden ramen en deuren geopend om het oude jaar uit het huis te laten, en niemand mag iets van elkaar lenen op nieuwjaarsdag. De dans van de leeuw is zeer populair tijdens de festiviteiten. De leeuw is een reusachtig, papier-maché hoofd met een lange gekleurde staart. Twee mensen dragen het hoofd dat door de straten slingert gevolgd door de staart die door een tiental andere mensen gedragen wordt. De leeuw toont elke emotie, van geluk en vreugde tot aan het diepste verdriet. Een bezoek van de leeuw aan een winkel brengt de eigenaar voorspoed en succes. Vandaar dat veel winkels een krop sla buiten hun winkel ophangen in de hoop op een bezoek van de leeuw. Het toppunt van geluk is als de eigenaar zijn hoofd in de bek van de leeuw mag stoppen. De leeuw wordt begeleid door speciaal opgeleidde trommelaars, die de hartslag van de leeuw laten horen zodra deze in beweging is. Toeschouwers bedanken de leeuw door de dansers geld te geven. Hoe meer geld er wordt gegeven, hoe beter het optreden wordt.

 

Bloemenfestival

orchideeenfestivalEerste weekend in februari, Chiang Mai
Van eind november tot begin februari staat de 'Roos van het Noorden' in bloei, met een onovertroffen verscheidenheid aan schitterende bloemen. In de Mae Sa-vallei zijn tegen de hellingen bloementuinen aangelegd en elk jaar wordt in februari het Bloemenfestival van Chiang Mai gehouden, met bloemencorso's, de "Floral Queen Beauty Contest" en bloemententoonstellingen op tal van open plaatsen in de stad.

 

Loei flower festival

parade LoeiKut Pong park, Loei
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Dit festival wordt jaarlijks gehouden in het begin van februari. Op de eerste dag trekt een kleurrijke optocht van katoenbloemen en schoonheidskoninginnen uit verschillende dorpen door de straten. De rest van de week wordt gevuld met diverse vormen van vermaak, ambachtsdemonstraties en schoonheidscompetities, allemaal in het teken van katoen.

 

Chao Poh en  Chinees Chao Mae Paknam Pho festival

Dans van de draakPak Nam Pho Market, Nakhon Sawan

(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Dit jaarlijks terugkerend festival tijdens het Chinese nieuwjaar wordt gehouden ter ere van Chao Poh Pak Nam Pho, een erg gerespecteerde hooggeplaatste monnik. Van 13 tot 15 februari organiseren Thai met een Chinese achtergrond dit festival, dat geheel in het teken staat van de draak en de leeuw, die beiden beschouwd worden als symbolen voor geluk.Tijdens een optocht wordt het standbeeld van Chao Poh Pak Nam Pho door de straten geleid en worden er indrukwekkende dansen ter ere van de draak en de leeuw vertoont. Culturele prestaties zoals de Chinese opera en Chinese acrobatiek bieden een kleurrijk schouwspel en zijn een populaire bezienswaardigheid onder Thai en toeristen. Naast de mogelijkheid om te winkelen, biedt de markt van Chao Po Pak Nam Po ook een unieke kijk op de Thaise manier van leven.

King Narai fair

optocht LopburiLopburi
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
De historische stad van Lopburi genoot van enorme welvaart meer dan 300 jaar geleden en nam in grootte toe ten tijde van Koning Narai, één van de grote koningen van Ayutthaya. Hij maakte Lopburi tot de tweede hoofdstad van het Koninkrijk van Siam. In 1666 gaf Koning Narai opdracht tot het bouwen van het Paleis van Phra op Narai Ratchanivet, dat twaalf jaar duurde om te voltooien. Vandaag de dag is het een plaats met een rijke en fascinerende geschiedenis. Vanwege zijn bijzondere architectuur en weelderige binnenhof is het Paleis van Phra een ideale locatie voor dit levendige festival. In het begin van de avond worden bezoekers verwelkomd en kunnen kennis maken met de oude architectonische geschiedenis van Lop Buri. U kunt verscheidene demonstraties van ambachten bijwonen op het voormalig binnenhof van het paleis. Kijk op uw gemak rond tussen de ruines. Dit wordt gevolgd door een diner op de binnenplaats in de traditionele stijl van het oude Lopburi. Als het donker wordt start er een licht- en geluidpresentatie die de geschiedenis van Lopburi schetst ten tijden van koning Narai. Neem daarna plaats in een tram en rij langs archeologische hoogtepunten zoals Phra Prang Sam Yod, San Phra Kan en Wat Phra Si Maha That, die 's nachts prachtig verlicht zijn.