Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

Mei

1 mei Dag van de arbeid:

Banken, ambassades, overheidskantoren, postkantoren en sommige winkels zijn gesloten.5 Mei: Kroningsdag, een nationale feestdag met met een herdenkingsplechtigheid in Wat Phra Kaew, Bangkok. Om 12 uur `s middags worden er saluutschoten afgevuurd door de Koninklijke garde. Ook worden er op deze dag onderscheidingen uitgedeeld aan mensen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage aan het land geleverd hebben

Visakha Bucha

Van 22 t/m 28 mei
Visakha Bucha dagHeel Thailand (Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Visakha Bucha is een uiterst belangrijke dag in de Boeddhistische traditie. Deze dag markeert de geboorte, de verlichting en dood van Boeddha. Elk jaar wanneer deze belangrijke dag komt, nemen Boeddhisten de kans om hulde aan Boeddha te brengen als manier om hun dankbaarheid voor zijn goedheid uit te drukken. Alle dagelijkse zaken worden aan de kant geschoven speciaal voor deze feestdag. Door heel Thailand komen Thai naar de tempels om naar preken van gerespecteerde monniken te luisteren. De zonsondergang is het startsein voor een bijzonder ritueel. Boeddhisten lopen elk met 3 aangestoken kaarsjes driemaal rond de tempel, waarna ze de kaarsen in grote kandelaars steken, en beginnen aan hun weg huiswaarts. De beste plaats om dit ritueel van dichtbij mee te maken is bij de tempel Wat Phra Borommathat op de berg Doi Suthep, vlakbij Chiang Mai. Deze tempel heeft een gouden pagode waarin de restanten van Boeddha bewaard worden. Pelgrims van over de hele wereld komen hier samen om hun eer te bewijzen aan de heilige relikwieën. your main content here - text, photos, videos, addons, whatever you want!

Fruitfestival

fruit in alle soorten  Chanthaburi Sports Stadium (Thung Na Choei) , Chantaburi (Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)

24 Mei - 1 Juni 2010, maar dat veranderd elk jaar 
Het Chanthaburi Thung Na Choei Sport Stadium is jaarlijks dé plaats om de meest exotische fruitsoorten te proeven voor spotgoedkope prijzen. De vlakbij gelegen boomgaarden bieden een fantastische verscheidenheid aan fruitsoorten in deze tijd van het jaar. De jaarbeurs die ter ere van al deze heerlijke vruchten gehouden wordt staat bol van verschillende wedstrijden zoals; de best versierde fruitboot, het lekkerste sap, fruiteet-wedstrijden en uiteraard een Princess schoonheidswedstrijd onder de lokale schoonheden. Het festival heeft ook een groot aantal demonstraties, waaronder traditioneel Thais koken, juwelen slijpen, massagematjes vlechten en nog veel meer. Het festival gaat van start met een indrukwekkend kleurrijke parade. De durian heeft een unieke smaak en wordt door lokale bevolking als een ware delicatesse beschouwd, waardoor ze de bijnaam Koning der Vruchten kreeg. Doch, voorzichtigheid dient geboden wanneer men de vrucht eet. Door haar hoge calorische waarde kan overconsumptie, door meerdere vruchten snel achter elkaar te nuttigen, schadelijk zijn.
Durians, gewoonlijk van de mon thong-soort,  worden tevens verwerkt tot een populaire snack van gefrituurde chips en zelf tot een pasta , die men durian cake ofwel durian pasta noemt, maar sommigen beweren dat ze het beste vers smaken, gemengd met kleefrijst en kokosmelk.
Chanthaburi is gelegen ten noorden van de Golf van Thailand in Oost-Thailand, 245 km ten zuidoosten van Bangkok

Koninklijke ploegceremonie Royal Plough Ceremony

Sanam Luang Bangkok2e Week mei, Sanam Luang, Bangkok
De ceremonie van het ploegen, een eeuwenoude traditie die alleen in Bangkok wordt gevierd om de goden te vragen voor een goede rijstoogst. De ceremonie wordt gehouden op Sanam Luang (het koninklijke veld voor het paleis), in aanwezigheid van de koning en markeert het officiële begin van het planten van de rijst. Met dekkleden opgetuigde ossen trekken een ouderwetse ploeg over het terrein. De ceremoniemeester, gewoonlijk de Minister van Landbouw, loopt achter de ploeg en zaait de rijstzaadjes in de aarde. Brahmaanse priesters voorspellen of de rijstoogst goed zal zijn. Dit alles gaat gepaard met het geluid van scheltrompetten en trommels.

 

  

Bun Bangfai Rocket Festival ประเพณีบุญบั้งไฟ

Yasothon Bun Bangfai Rocket Festival
Date : 13 - 14 May 2011. Venue : Phaya Thaen Park, Mueang District, Yasothon


raketfestivalMidden mei, o.a. in het Phya Thaen Park in Yasothon
Het raketfestival, in het Thais beter bekend als 'Bun Bang Fai', is een oud traditioneel festival dat door de jaren heen is blijven bestaan. Het wordt elk jaar opnieuw vol enthousiasme gevierd door de lokale bevolking. Vaak wordt er weken van tevoren aan een raket gewerkt. Gemiddeld zijn deze zo'n 9 meter lang en zijn gevuld met 20 tot 25 kilo aan buskruit. Dit alles om de raketten zo hoog mogelijk de lucht in te krijgen. De raketten worden in een parade naar de lanceringplaats gebracht. Lokale dorpelingen in traditionele kostuums begeleiden de optocht al dansend. De climax van het festival is het moment van lancering. De raketten worden één voor één gelanceerd van hun platforms, telkens gevolgd door luid gejuich. De raket die de grootste hoogte bereikt wordt tot winnaar verklaard en de eigenaar van deze raket kan rekenen op verschillende cadeautjes uit het publiek. De eigenaars van raketten die explodeerden of er niet in slaagden te vliegen worden in de modder geworpen. Na de raketlancering is er nog genoeg te zien; een cheerleading-wedstrijd, 'Miss Bun Bang Fai' schoonheidswedstrijd en verschillende toneelstukken en theater.

unbangfai.com/