Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

November

Lanna bootraces

Nan rivierNan rivier
De indrukwekkende langstaartbootraces die op de Nan rivier worden gehouden is een jaarlijks terugkerend evenement dat erg populair is onder de lokale bevolking. De felgekleurde en prachtig gedecoreerde boten maken dit festival nog vrolijker. De gebeurtenis luidt het jaarlijkse "Kathin" seizoen in waarbij bewoners nieuwe kledingdoeken aanbieden aan monniken die bij de lokale tempels wonen.

 

 

Loy Krathong

Loy Krathong November, heel Thailand speciaal Sukhothai

Het festival is ontstaan in de provincie Sukhothai, zo'n 800 jaar geleden. Nu is Sukhothai de plaats bij uitstek om dit festival mee te maken. Loy krathong vindt plaats bij volle maan tijdens de twaalfde maancyclus. Het einde van het regenseizoen wordt er gevierd en de Thai laten mooi versierde vlotjes te water, verlicht door een kaars en voorzien van drie wierookstokjes. Verder wordt elk vlotje voorzien van bloemen, als teken dat de band tussen de geliefden wordt versterkt en dat alle zonden vergeven worden. De rivier verandert in een stroom van lichtjes! Wanneer "geliefden" hun "krathong" te water laten wordt hun koers op de stroom aandachtig gevolgd. Drijven de 'krathongs" samen weg dan betekent dit voor het koppel een lang samenzijn. De Thai geloven ook dat hun vlotjes de zonden van het vorige jaar meenemen en hun beschermen tegen het ongeluk. Overdag vindt een prachtige parade plaats tussen de historische ruines van Sukothai. Elk dorp stuurt zijn beste vertegenwoordiging met mooie optochten en verschillende muziekgroepen. De lokale Miss Loy Krathong wordt door een aantal dragers rondgedragen en op het einde van de namiddag wordt de mooiste Miss Krathong verkozen. Er worden heel wat krathongs gemaakt en verkocht, in alle kleuren en formaten. Er wordt zelfs een wedstrijd georganiseerd om de mooiste en grootste krathong. s' Avonds vindt een klank -en lichtspel plaats. De show duurt ongeveer 45 minuten en verhaalt de geschiedenis en het ontstaan van Thailand en toont ons verschillende aspecten uit de Thaise cultuur. Het is een zeer kleurrijk en afwisselend spektakel, onder het licht van de volle maan, afgesloten met een mooi vuurwerk.

River Kwai Sound en Light Show

river Kwai24 November - 05 december, Kanchanaburi
Jaarlijks wordt er in Kanchanaburi een week georganiseerd waarbij de vreselijke gebeurtenissen uit WOII herdacht worden. Hierbij wordt ook eer gebracht aan de gesneuvelden. Overdag vinden er langs de historische Spoorweg des Doods ritten plaats met authentieke stoomtreinen. De huidige lijn heeft haar eindpunt in Nam Tok, ook al een bezoekje waard, al was het maar om de prachtige watervallen. Tijdens deze week wordt er elke avond een prachtig klank- en lichtspel georganiseerd aan de beroemde brug. U beleeft er de bezetting van Thailand, hoort het getimmer aan de oorspronkelijk houten brug, ziet de opening van de lijn met de daarna volgende bombardementen. Het lijkt allemaal net echt

Surin olifanten Festival

Surin olifanten showSurin  (Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor juiste data.)
Halverwege november staat Surin in Oost-Thailand geheel in het teken van olifanten. Tijdens dit jaarlijks terugkerend festival kunt u de grootste groep olifanten ter wereld bij elkaar zien. Meer dan honderd van deze giganten nemen deel aan verschillende soorten spectaculaire shows. Van marcheren in klassieke oorlogsformatie en het naspelen van oude veldslagen, tot voetballen en touwtrekken. Ook is er een demonstratie te zien hoe wilde olifanten vroeger werden gevangen en getraind. Veel van deze olifanten komen uit Jumbo Village, een opvangtehuis voor olifanten vlakbij Surin.