Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

Oktober

  Vegetarisch festival  ( Piercings )

processie Phuket18-26 Oktober, Phuket
(Kijk voor meer info op de website van het Thaisverkeersbureau )
Veel Chinezen en Thai van Chinese afkomst vieren dit 9 daags festival door gedurende deze periode geen vlees of vis te eten en op deze manier hun lichaam te 'zuiveren', zowel geestelijk als lichamelijk. Degenen die nog een extra zuivering willen ervaren lopen over hete kolen en dragen soms waanzinnig grote piercings als bewijs van hun toewijding. Het geluid van trommels en het lawaai van vuurwerk is tijdens dit festival overal te horen, omdat dit volgens de lokale bevolking kwade geesten verdrijft. Bij enkele tempels worden op de laatste dag een aantal festiviteiten gehouden, zoals het 'casting away bad fortune' ritueel, waarbij het meubilair letterlijk op straat wordt gegooid.

 

Chulalongkorn dag 23 oktober

Koning Chulalongkorn stierf op 23 oktober 1910 en deze datum is ook nu nog een vrije dag.

Sakhon Nakhon Wax Castle Procession

tempel gemaaakt van wasWat Phra That Choeng Chum Tempel, Khon Kaen & Sakon Nakhon
(Kijk voor meer info op de  website van het Thaisverkeersbureau )
Het maken van wassen sculpturen is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van vele tradities en vieringen. Tijdens dit festival, gehouden in Khon Kaen, worden zelfs hele wassen kastelen door de straten geparadeerd. Vroeger werden deze beelden van bijenwas gemaakt, maar van generatie op generatie is het proces verfijnd en tegenwoordig worden de kastelen gemaakt van kaarsenwas. Gedurende de week worden er diverse bootraces gehouden voor de toeschouwers die wat meer spanning willen. De openingsceremonie is op de eerste dag en op de laatste dag zal de grote finale plaatsvinden. U kunt verder genieten van diverse traditionele optredens die typerend zijn voor Sakhon Nakhon. Het einde van dit 6 dagen durend festival markeert het einde van de Boeddhistische 'Lent' periode, de tijd waarin alle monniken weer terugkeren naar de tempels waar ze ingewijd zijn.

 

Naga Fire Ball Festival

orchideeenfestival


Naga Fireballs Of Nong Khai "Bang Fai Phaya Naga"
October 23 - 24, 2010
Wat Thai temple City Pillar Shrine
Pon Pisai district in Nong Khai

Elk jaar vindt in oktober het Naga Fireball Festival plaats in de omgeving van Phon Phisai. Dit festival trekt zowel Thaise als buitenlandse toeristen. Het verschijnsel van de vuurballen blijft onverklaarbaar en een groot mysterie. Vanaf de Mekong rivier schieten vuurballen keer op keer de donkere nachtelijke hemel in. Volgens bewoners kan er echter geen twijfel over de herkomst van de vuurballen bestaan. Een grote naga (mythologische slang) die in de donkere diepte van de Mekong leeft, schiet de vuurballen omhoog om zo de bewoners eraan te herinneren deze belangrijke rivier met respect te behandelen. Diverse critici hebben het verschijnsel van de vuurballen jarenlang onderzocht, maar zonder resultaat tot op heden. Er zijn ook feesten aan de Laotiaanse kant van de Mekong en dus bestaat er ook een theorie over de vraag of dit buurland van Thailand niet meer weet over de herkomst van de vuurballen dan dat ze toegeven. Er zijn zelfs mensen die de Tourism Authority of Thailand (TAT) ervan verdenken dat ze dit hele verschijnsel in scène hebben gezet. In de avonduren komen er veel mensen naar de Mekong om dit vreemde verschijnsel te aanschouwen