Thailand Festivals en evenementen

thailand ,thai, festival, thailandgek.com

September

Wat Traiphum traditie

jaarlijkse ritueelPhetchabun
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
De Wat Traiphum is de tempel waar al eeuwenlang de Phra Buddha Maha Thammaracha staat. Dit Boeddhabeeld heeft een traditie gestart, die tegenwoordig nog steeds jaarlijks gevierd wordt. Vroeger is het beeld op mysterieuze wijze verdwenen, waarna het weer teruggevonden werd op de bodem van de nabijgelegen rivier. Dit resulteerde in een festival waarbij het beeld door de straten van de stad wordt gedragen, gevolgd door een grote stoet mensen. Eenmaal aangekomen bij de rivier waar het beeld teruggevonden werd, neemt de gouverneur van de stad het beeld over en springt ermee de rivier in! Dit resulteert in luid applaus van de lokale bevolking die geloven dat dit ritueel de stad voorspoed en geluk brengt.

Phichit bootraces

bootrace op de Nan rivier 5 - 6 September, Nan Rivier, Phichit
Het grootste jaarlijkse evenement van Phichit vond zijn oorsprong vele jaren terug. Langstaartbootracen is inmiddels onderdeel van Thailand's cultuur geworden en er zijn jaarlijks vele regatta's door heel Thailand. De Phichit bootraces vinden plaats op de Nan rivier vóór de Wat Tha Luang, het klooster van Phichit.Tijdens dit evenement wordt er heftig om de eerste plaats gestreden met verschillende langstaartboten, onder luid gejuich van het publiek. Voorafgaand is er een parade van gedecoreerde boten, en gedurende dit tweedaagse festival kunt u 's avonds genieten van optredens.

 

Trang Roast Pork Festival

specialiteit van TrangTrang
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Dit festival was voornamelijk bedoeld om het toerisme in Trang te bevorderen, maar door de jaren heen heeft dit festival een eigen reputatie opgebouwd. Centraal staat het geroosterde varken, speciaal volgens Trang's recept, waarvan het water u in de mond loopt. Het varken wordt eerst gekruid, daarna op een speciaal hiervoor gemaakte grill geroosterd tot het knapperig van buiten en mals van binnen is. Inwoners van Trang eten dit tijdens het festival bij het ontbijt, bij de koffie en tijdens het diner.

 

Chong Parafestival

parade  Mae Hong SonMae Hong Son
(Kijk op de website van het Thaisverkeersbureau voor meer informatie.)
Tijdens dit festival brengen de inwoners van Mae Hong Son offers aan familieleden die overleden zijn. Tevens wordt gevierd dat 'Khao Pahnsa',(Buddhist Lent ) de periode waarin monniken niet buiten hun eigen tempel mogen overnachten, is afgelopen.'s Avonds vindt er een grote optocht plaats waarin inwoners zelfgemaakte kasteeltjes naar de tempels brengen, of ze buiten hun eigen huis neerzetten, in de hoop dat het hun familie geluk zal brengen. Deze ceremonie wordt begeleid door dansers verkleed als mythologische figuren, en muziek.